menu

четвер, 25 лютого 2016 р.

Статут територіальної громади міста Львова

Всі львів'яни розуміють, що конче необхідно сформувати та зареєструвати НОВИЙ Статут територіальної громади міста Львова.
Зараз існує Статут територіальної громади міста Львова, затверджений ухвалою Львівської міської ради № 1649 від 28.03.2002. Там прописане відверте порушення Конституції України і багатьох законів України щодо включення у Львів територіальних громад сусіднього міста Винники і селищ Рудно та Брюховичі.

Через ЦЕ 9 січня 2014 року Львівське міське управління юстиції відмовило в реєстрації змін до Статуту територіальної громади міста Львова. Цитата з Правового висновку ЛМУЮ:
"члени територіальної громади одного населеного пункту не можуть одночасно бути членами територіальної громади іншого населеного пункту".
Територіальні громади мають два нові ключові закони:
Про співробітництво територіальних громад,
Про добровільне об'єднання територіальних громад.
Новий Статут територіальної громади міста Львова треба формувати з врахуванням норм ЦИХ законів. Всі стосунки з двома селищами треба вирішувати за наслідком рішення територіальних громад про добровільне об'єднання. Всі стосунки територіальної громади міста Львова з територіальною громадою міста Винники треба змінити згідно вимог закону Про співробітництво територіальних громад. Закон України Про добровільне об'єднання територіальних громад не передбачає добровільного об'єднання ДВОХ міст.
Крім іншого в Статуті варто передбачити включення в виконком ЛМР представників територіальної громади від кожного району та представника від поліції та медицини. В опитуванні групи Львів ця думка набрала найбільше голосів
Головні норми нового Статуту територіальної громади міста Львова представники територіальної громади можуть обговорити в інтернеті та ЗМІ, включаючи опитування.
Підтримайте ! http://e-dem.in.ua/lviv/Petition/View/70

2 коментарі:

  1. де "Головні норми нового Статуту територіальної громади міста Львова представники територіальної громади можуть обговорити в інтернеті та ЗМІ, включаючи опитування."

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Інститут громадського захисту
      створює групу з опрацювання нового Статуту територіальної громади міста Львова - https://www.facebook.com/zahyst

      Видалити